Brewers Clarex er et klarningsmiddel som ble først og fremst ble laget for å redusere kuldetåke og gi klarere øl.
Men ved en tilfeldighet, har man funnet en gunstig og sensasjonell bivirkning: Den gjør ølet glutenfritt! Alle typer øl!
Enzymer i Brewers Clarex gjør at glutenproteinet blir brutt ned i bryggeprosessen. De testene som har vært foretatt viser at ølet i de fleste tilfeller kommer under 10 ppm Gliadin (20 ppm er grensen for hva som kan kalles glutenfritt)
Selv om proteinene blir omdannet, så er skumfasthet og smak uforandret.
Dosering: 1-2g pr 100 liter øl (4-7 dråper pr 25 liter vørter)
Dette tilsettes sammen med gjæren i gjæringskaret.
NB! Kjøper må sette seg inn i produktets egenskaper og bruksmåte før bruk. Buggegården Bryggeri tar ingen ansvar for eventuelle reaksjoner på gluten.