BUGGEGÅRDEN
EXTRA SPECIAL
PILSMERMALT

Vi er stolte over å kunne tilby særdeles kortreist norsk malt – av torads-bygg fra eget jorde på Buggegården.

NORSK MALT FRA NYKIRKE!

Norsk malt er stadig mer etterspurt til ølproduksjon hos norske bryggerier. Vinmonopolet lanserte nylig tre øltyper med norsk malt – Haandbryggeriet Bånn Gass IPA, 7 Fjell Velstand Norwegian IPA og Nøgne Ø South Coast DDH IPA.

Derfor vi ekstra stolte over å kunne skilte med særdeles kortreist norsk malt – av torads-bygg fra eget jorde på Buggegården.

Buggegården Extra Special Pilsnermalt er laget av RGT Planet, en sein toradssort som har store korn og er velegnet som maltsort.

Det er Ole og Ivar Andreassen som forpakter jorda på Buggegården. De har pløyd, harvet, sådd og høstet kornet.

Så har det vært innom hos Hans Olav Moskvil på Moskvil Korn- og Frørenseri, før det er maltet hos Halfdan Svalheim og Kjersti Gravningen i Malteriet AS i Efteløt utenfor Kongsberg.

Malten er lys – 4 EBC – og storkornet. Over 96% er over 2,8 mm lange, og dermed på høyde med kvalitetsmalt fra f.eks. Weyermann.

Og Buggegårdens egen pilsnermalt har vist seg å være særdeles sprek. De første batchene som er brygget, har gitt en OG på 1.060 – med samme maltmengde og oppskrift som tidligere har ligget på 1.050-52.

Hos Buggegården Bryggeri kan du nå bestille kortreist, norsk malt til samme pris som Weyermann pilsnermalt – kr 28/kg ferdig knust. For hele sekker og større kvanta – ta kontakt!

Har du spørsmål? Send en mail til erling@buggegarden.no

Open page

Velkommen til gards!

https://buggegardenbryggeri.no/wp-content/uploads/2021/03/IMG_5988.jpg
https://buggegardenbryggeri.no/wp-content/uploads/2021/03/IMG_4006.jpg